WordPress Kelime Sayısı Bulma


WordPress, günümüzde en popüler içerik yönetim sistemlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Birçok web sitesi sahibi ve blog yazarı tarafından tercih edilen bu platform, kullanıcı dostu arayüzü, sağlam alt yapısı ve daha bir çok nedenden dolayı tercih edilmektedir. WordPress’in kelime sayısı görüntüleme özelliği ise bu platformun sunduğu faydalı özelliklerden biridir. Bu özellik sayesinde, yazılarınızın kaç kelime içerdiğini kolaylıkla takip edebilirsiniz. Özellikle SEO odaklı içerik üretimi yapanlar için, kelime sayısının belirlenmesi büyük önem taşır. Bu sayede, hedef kitlenizin ilgisini çekecek uzunlukta ve yazılan yazıyı daha fazla detaylandırabilirsiniz.

Aşağıda wordpresste kelime yazısını kolaylıkla görebileceğiniz 3 yöntemden bahsettik:

1- WordPress Gutenberg Editöründe Kelime Sayısı Görme

Gutenberg editöründe kelime sayısı direkt gözükmemektedir. Gutenberg editöründe kelime sayısını görmek için üst kısımdaki Gutenberg menüsünden yatay 3 çizgi simgesi ile gösterilen Belge Genel Bakış (Shift+Alt+O) simgesine tıklamanız gerekir. Aşağıdaki resimde 1 ile gösterilmektedir. Daha sona Çevresi Çizgili butonuna tıklayarak içerik hakkında bilgileri görebiliriz:

  • Karakter Sayısı,
  • Kelime Sayısı,
  • Okuma Süresi

WordPress gelişen sürümleri ile birlikte gutenberg editörü bir çok yönden kullanışlı olmaktadır. Tumblr ve medium platformlarına benzeyen gutenberg editörüne klasik editöre alışkın olanların alışması biraz zaman alabilir.

WordPress Kelime Sayısı Nasıl Görülür?

Wordpress Kelime sayısı görme

Klasik editörde kelime sayısı makalenin altında gözükmekteydi. Ancak yeni gutenberg editöründe kelime sayısını görmek için ekstra butona basmanız gerekiyor. Şahsi fikrim bu gereksiz bir yöntem olmuş. Eski sürümdeki gibi makalenin altında olsa daha pratik olacağı kanaatindeyim.

WordPress Makalede Kelime Sayısı Nasıl bulunur?

Gerek wordpress olsun gerek diğer açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemleri olsun, makale sayısı özellikle SEO açısından büyük öneme sahiptir. Yapılan araştırmalarda uzun ve özgün makaleler daha üst sıralarda yer alırken, daha az sayıdaki makaleler alt sıralarda yerini almaktadır. Kelime sayısını artırmak için gereksiz ve alakasız kelimeler ile sayfayı doldurmak çok yanlış bir yöntemdir. O makale ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek kelime sayısı artırılmalıdır.

Yoast 300 kelime öneriyor. Yoast seo eklentisi 300 kelime olduğunda yeşil renk ile belirtiyor. All in One ise kelime sayısını önemsemiyor. Her ne kadar 300 kelime yeşil renkte belirse de bu o makalenin sıralalamasının yükseleceği anlamına gelmemektedir. Sıralamayı yükseltmek için ortalama en az 500 ile 2000 kelimelik bir makale önerebilirim.

Bu makalede WordPress Gutenberg editöründe makale sayısını nasıl görürüz anlatmaya çalıştım. Makale hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

2- WordPress Elementor’de Kelime Sayısını Bulma

WordPress site yapımında kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan en iyi eklentilerden birisi Elementor’dür. Elementorun özelliklerini saymaya kalksak bitiremeyiz. Bu bölümde elemetorde kelime sayısı nasıl bulunur onu anlatacağız. Aşağıda görsellerde de görüleceği gibi direkt kelime sayısı görme şansımız yok. Ancak Yoast eklentisi kurulu olan sitelerde bunu bulmak çok kolay. Yapılması gerekenler:

  • Sol üstte paralel üç çizgi simgesine tıklayarak sayfa ayarlarına gidiyoruz,
  • Yoast linkine tıklayarak en alta iniyoruz.
  • Fikir butonuna tıklayarak sayfamızda kaç kelime var ortalama sayfayı okuma süresini görebiliriz.
Elementor kelime sayısı

3- Admin Comuns Eklentisi İle Kelime Sayısını Bulma

Ücretsiz olarak eklentiler bölümünden Admin Columns eklentisini ekleyerek aktif etmelisiniz. Daha sonra eklentinin ayarlar bölümünden istediğiniz özelikleri aktif edebilirsiniz. Biz kelime sayısını öğrenmek istediğimiz için kelime sayısını ekle diyerek kaydettiğinizde Sayfalar listesinde veya Yazılar listesinde makalenin kaç kelime olduğunu görebilirsiniz. Aşağıdaki resimlerde ayrıntılı olarak gösterilmiştir. Yönetimini yaptığımız web sitelerinde Admin Columns eklentisinin diğer özelliklerini de kullanıyoruz. Sitenin yapısına göre siz de bu özellikleri deneyebilirsiniz. Pro versiyonunda daha fazla özellik mevcuttur. Ama ücretsiz versiyonu da işinizi görebilir.

Özellikle Elementor eklentisini Yoast eklentisi ile birlikte kullanmayanlar için bu şekilde makalenin kelime saysını rahatlıkla görebilir.

Admin Columns
Admin columns
Admin columns kelime sayısını bulma

Yorum bırakın

Scroll to Top