WordPress Manuel Güncelleme (Update)

WordPress‘in en çok sevilen yanlarından birisi kuşkusuz tek tıkla otomatik olarak son sürüme güncellenmesidir. Fakat kimi zaman manuel güncellemek gerekebilir. Bizim de bir çok projemizde başımıza geldi.
Otomatik güncelleme hiç bir şekilde çalışmadı ve mecburen manuel olarak web sitelerimizi güncellememiz gerekti. Şimdi sözü fazla uzatmadan wordpressi manuel olarak nasıl güncelleyeceğiz bakalım. Önce normal şartlarda wordpress güncelleme nasıl yapılır ondan bahsedelim ardından manuel güncellemeye geçelim:

Güncellemenin son kontrol tarihi: 09.11.2021

Uyarı: her zamanki gibi web sitenizde önemli bir işlem yapacaksanız web sitenizin yedeğini almayı unutmayın. Önce yedek daha sonra işlem. WordPress yedek alma için bakınız.

WordPress Güncelleme

WordPress admin paneline girdiğinizde eğer güncelleme var ise soldaki menüde “Güncelleme” altında tüm güncelleme gelen eklenti-tema ve yeni wordpress sürümü kırmızı numara ile kaç adet olduğu gözükmektedir. Bu bölümde wordpressin yeni sürümü var ise “şimdi yükle” butonunu kullanarak son sürüme yükseltebilirsiniz. Normal şartlarda bu kadar basit. Hatta, eğer wordpress kurulumunda “yeni sürüm olduğunda otomatik olarak yeni sürümü ekle ayarladıysanız” bu uyarı da gelmeden sürüm çıkar çıkmaz otomatik olarak güncellenecek sizin haberiniz dahi olmayacaktır(mail kurulumu yapıldıysa mail olarak bildirim gelmektedir.) Peki yükleme işlemi yapılamadı ve sorun çıktı.

Wordpress güncelleme
WordPress Güncelleme

WordPress Manuel Güncelleme Update

Gereksinimler:

Aşağıdaki işlemleri whm panel veya Cpanel üzerinden denemeyin. İşe başlamadan önce mutlaka sitenin komple yedeğini alın.

WordPress Manuel Nasıl Güncellenir?

1- Ftp ile sunucuya bağlanın ve sitenizin olduğu dizine gidin. (Genelde Ftp.domainadi ve kullanıcı adı ve şifreyle bağlanabilirsiniz.)
Bunun için ftp programlarından birisini tercih edebilirsiniz. Bu işlemler için Fila Zilla kullanılmıştır.

2- Ana dizine bağlandıktan sonra mevcut wp-include ve wp-admin dizinlerinizi sunucunuzda silin
3- Yeni wp-includes ve wp-admin klasörlerini (dizinleri) sunucunuza yükleyin.
4- Wp-content klasörünü silmeden, yeni indirdiğiniz WordPress içindeki wp-content klasörü içindekileri tek tek yükleyin (üzerine yazarak).
5- WordPress içindeki kalan tüm yeni dosyaları yeni sürümün kök dizininden (klasör) varolan wordpress kök dizininize yükleyin.
Bu işlemlerden sonra (…/wp-admin) admin paneline girerek kontrol edin. Database güncelleme isteyebilir, güncelleyin. Eposta, php sürümü gibi yeni güncellemeler isteyebilir. Adımları takip ederek tüm güncellemeleri tamamlayın ve yeni sürümünüzle kullanmaya başlayabilirsiniz.

WordPress manuel güncelleme

Eğer başka sorunlar çıkarsa bize yorum olarak bildirebilirsiniz. Kısa zamanda araştırıp geri dönüş sağlayacağız.

Yorum bırakın

Scroll to Top